Sneller, comfortabeler en hipper: de Zwitserse wintersportgebieden doen er alles aan om komend winterseizoen weer goed voor de dag te komen. Van design-gondels en liften die skigebieden verbinden, tot comfortabele combibanen: de opvallendste nieuwe liften van dit seizoen zijn te vinden in de skigebieden van Flims-Laax-Falera, Arosa Lenzerheide, de Aletsch Arena, Engelberg-Titlis en Adelboden-Lenk.

 

Design-gondels in Graubünden

De Bündner skigebieden Flims-Laax-Falera en Arosa Lenzerheide onderstrepen hun status als trendsetters met opvallende vernieuwingen. Vanaf deze winter brengt een door het ontwerpbureau van Ferrari ontwikkelde 10-persoonsgondellift skiërs en snowboarders snel van Alp Sogn Martin naar La Siala, in het skigebied van Laax. Deze design-gondellift vervangt een oude stoeltjeslift. Strak vormgegeven gondels zijn tevens te vinden in het gebied van Lenzerheide. Porsche Design Studio heeft de kabines ontworpen van de nieuwe lift, waarvan het dalstation zich in het dorp Churwalden bevindt.

 

Verbindingslift Lenzerheide

Een tweede belangrijke vernieuwing in het skigebied van Arosa Lenzerheide is de realisatie van de verbindingslift Obertor. Deze 4-persoonsstoeltjeslift verbindt beide kanten van het dal met elkaar, bij het gehucht Parpan. Hierdoor is een wandeling langs de weg of het gebruik van de skibus niet meer nodig. Ook wintersporters in Arosa profiteren ervan: de Piz Scalottas, het meest zuidwestelijk gelegen punt van het skigebied, wordt hiermee gemakkelijk haalbaar tijdens een dagtocht. De skigebieden van Arosa en Lenzerheide zijn in januari 2014 aan elkaar verbonden en vormen sindsdien een van de grootste aangeengesloten wintersportgebieden van Zwitserland, met 225 kilometer pistes.

 

Meer comfort in de Aletsch Arena

Gasten in de Walliser Aletsch Arena kunnen zich verheugen op meer liftcomfort: de 20 jaar oude gondellift van Riederalp naar Moosfluh is vervangen door een ‘combibaan’ met 8-persoonsgondels en 6-persoonsstoeltjes, voorzien van weerbeschermingskappen. Staan in de lift is hier verleden tijd: wintersporters houden hun ski’s of snowboard ondergebonden in de stoeltjes, terwijl wandelaars en skiklasjes met kleine kinderen plaatsnemen in de gondels. Een flinke comfortverbetering voor dit kindvriendelijke skigebied met 104 kilometer pistes en hooggelegen, autovrije dorpen.

 

Engelberg-Titlis: geen wachtrijen meer

In de grootste wintersportbestemming van Centraal-Zwitserland, Engelberg-Titlis, behoren wachtrijen bij het dalstation van het gebied Titlis definitief tot het verleden. De nieuwe TITLIS-Xpress, een 8-persoonsgondellift, brengt wintersporters direct vanuit Engelberg naar het op 2428 meter hoogte gelegen bergstation Stand. Wie verder wil naar het hoogste punt van het gebied, stapt hier over op de TITLIS Rotair: de vorig jaar gemoderniseerde, om zijn as draaiende kabelbaan naar Klein Titlis op 3028 meter hoogte.

 

Adelboden: wereldbekerpiste binnen handbereik

Een nieuwe 4-persoonsstoeltjeslift verbindt het hoofdskigebied van de wintersportregio Adelboden-Lenk met het afzijdig gelegen skigebied waar de wedstrijdpiste ‘Chüenisbärgli’ zich bevindt. Hierdoor kunnen wintersporters heel eenvoudig deze pittige piste bereiken. De Chüenisbärgli behoort tot de spectaculairste wereldbekerpistes van het alpine skiën bij de mannen. De skigebieden van Adelboden en Lenk, gelegen in het Berner Oberland, omvatten gezamenlijk zo’n 210 kilometer aan pistes.

 

Meer nieuwe liften in Zwitserse skigebieden

 

Nieuwe gondellift bij Churwalden in het skigebied van Lenzerheide, ontworpen door Porsche Design Studio (©lenzerheide.com)

Nieuwe gondellift bij Churwalden in het skigebied van Lenzerheide, ontworpen door Porsche Design Studio (©lenzerheide.com)

10-persoonsgondels, ontworpen door Ferrari, naar La Siala in het skigebied van Flims-Laax-Falera (©laax.com)

10-persoonsgondels, ontworpen door Ferrari, naar La Siala in het skigebied van Flims-Laax-Falera (©laax.com)

 

Nieuwe lift van Riederalp naar Moosfluh in de Aletsch Arena ©aletscharena.ch

Nieuwe lift van Riederalp naar Moosfluh in de Aletsch Arena ©aletscharena.ch

 

Vanuit Engelberg zonder overstappen naar Stand met de nieuwe 8-persoonsgondellift (©titlis.ch)

Vanuit Engelberg zonder overstappen naar Stand met de nieuwe 8-persoonsgondellift (©titlis.ch)

 

Meer informatie: www.MySwitzerland.com/winter

 

Download persbericht

 

Contact voor de media:

Maarten Visser, maarten.visser@switzerland.com, telefoon 020 624 62 31 (niet voor publicatie)